Google, AI destekli aramayı (SGE) farklı ülkelerde kullanıma sundu!

Amerikan teknoloji devi Google, yapay zeka destekli arama özelliğini (Search Generative Experience – SGE) ABD dışında da ilk kez kullanıma sundu.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre şu ana kadar sadece ABD’deki bazı kullanıcılara hizmet veren SGE, bundan böyle Hindistan ve Japonya’da da kullanılabilecek. Şu anda üretken yapay zeka ile birlikte kullanıcılar bir makaledeki önemli yerleri görebiliyor, aramaları yaparken daha net sonuçlar elde edebiliyor ve seyahat/konaklama konusunda yapay zekadan destek alabiliyor.

Hindistan ve Japonya’daki kullanıcıların Search Labs’e kayıt olarak bu deneyimi yaşayabilmeleri sağlanacak. Hindistan’da üretken yapay zeka SGE hem İngilizce hem de Hintçe olarak kullanılabilecek. Buna ek olarak aramalarla alakalı “ilgili linkler” özelliği de ilk önce ABD’de kullanıma sunulacak ve ardından Japonya – Hindistan gibi ülkelerde de haftalar içerisinde kullanılabilecek.

Şu anda teknoloji şirketlerine baktığımızda hepsinin kendi alanlarında yapay zeka çalışmaları yaparak yeni ürünler ortaya koymaya çalıştığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Microsoft da kendi arama motoru Bing’e ChatGPT’yi entegre ederek oldukça keyifli bir deneyim yaşamamızı sağlamıştı. Buna ek olarak Meta da kendi içerisinde yeni modeller geliştirerek bunları sosyal medya uygulamalarına entegre etmeye çalışıyor. Her ne kadar yapay zeka üzerinde çalışmak oldukça güzel gözükse de ilerleyen dönemlerde çeşitli sıkıntılara yol açabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu