Google Meet, yeni yapay zeka aracı Duet AI ile fark yaratacak!

Cloud Next konferansı kapsamında Google, Meet uygulaması için dikkat çeken yeni Duet AI yapay zeka aracını duyurdu!

Konferans kapsamında şirket, Duet AI adını verdiklerini Google Meet için yeni yapay zeka aracını tanıttı. Aktarılanlara göre bundan böyle yapay zeka aracı siz toplantıdayken canlı bir şekilde not alabilecek ve toplantıya özetleyebilecek. Buna ek olarak bir toplantıya geç katıldığınızda karşınıza daha öncesinde konuşulanlar özet şeklinde çıkacak. Buna ek olarak yapay zeka aracıyla toplantı sırasında canlı bir şekilde sohbet edip ayrıntıları öğrenebileceksiniz.

Şu anda Microsoft ve Zoom da bu tarz yapay zeka destekli özetleme özelliğini sunuyor. Google’ın kendini kanıtlaması için oldukça zamana ihtiyacı olacak. Özellik, önümüzdeki aylarda Workspace Lab’de kullanıcıların kullanımına sunulacak. Buna ek olarak Duet AI, Google Meet’te yapacağınız görüşmelere sizin adınıza da katılabilecek. Bu kapsamda yapay zeka aracı toplantıyı özetleyip toplantı sonunda size aktaracak ve sizin belirtmek istediklerini toplantıdaki diğer kullanıcılarla yazılı olarak paylaşacak.

Zira şu anda pandeminin ardından pek çok kişi video konferans uygulamalarını kullanarak toplantılarını gerçekleştiriyor. Bu tarz özellikler sayesinde kullanıcıların rahatlıkla toplantılara odaklanabileceğini ve ayrıntılara net olarak erişebileceğinizi söyleyebiliriz. İlerleyen dönemlerde yapılacak açıklamalarla birlikte Google Meet uygulamasındaki yapay zeka aracına farklı özellikler de entegre edilebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu