Google, özel bilgileriniz paylaşılınca sizi uyaracak!

Teknoloji devi Google, kişisel bilgileriniz internette yayınlanınca sizi bildirim göndererek uyaracak.

Yapılan son paylaşımlara göre Google, kişisel verileri koruyabilmek adına oldukça önemli bir adım atacak. Bu kapsamda telefon numaranız veya e-posta adresiniz arama sonuçlarında görünmeye başladığı zaman size bildirim gönderecek. Bildirim sonucunda isterseniz bilgileriniz kaldırılması için talepte bulunabileceksiniz. Bu sayede sizden habersiz kişisel bilgileriniz internette yayınlanamayacak.

Bu özelliğe ek olarak Google, arama sonuçlarında tüm dünya genelinde uygunsuz ve vahşet içeren görselleri bulanıklaştırarak gösterecek. İsteyen kullanıcılar bunu ayarlardan kapatabilecek. Ayrıca kendiniz tarafından paylaşılan ancak daha sonra sildiğiniz halde arama motorlarında görünen fotoğraflarınızı da talep sonucunda kaldırabileceksiniz.

Google bu sayede dolandırıcılık gibi pek çok faaliyetin önüne geçmek istiyor. Zira son zamanlarda pek çok uygulamadan hesap bilgilerinin çalınıp satıldığını ve internette paylaşıldığını düşündüğümüzde bu oldukça önemli bir adım.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu