Honda, elektrikli otomobillerdeki ani hızlanmaya çözüm bulacak!

Bu sayede kazaların ve çeşitli rahatsızlıkların önüne geçilecek.

Japon otomobil üreticisi Honda, elektrikli otomobillerdeki ani hızlanmayı yumuşatarak yolcuların rahatsızlığını ortadan kaldırmak için çalışmalara başladığını duyurdu.

Elektrikli otomobiller standart içten yanmalı otomobillere göre oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Herhangi bir şanzıman olmaması sebebiyle daha yumuşak ve sessiz bir sürüş sunan araçlar, yolcuların seyahat sırasında daha konforlu bir şekilde ilerlemesine yardımcı oluyor. Ancak bazı güçlü elektrikli otomobillerde bazen can sıkıcı durumlar yaşanabiliyor.

Oldukça pürüzsüz bir şekilde hızlanmaları sebebiyle gaz pedalına ani bir şekilde bastığınızda araç aniden hızlanıyor ve kafanızı koltuğa çarpabiliyorsunuz. Bu durum bazen bulantıya ve çeşitli rahatsızlıklara sebep olabilir. Ayrıca AXA sigortaya göre ani hızlanma sürücülerin kontrollerini kaybetmelerine de sebep olabiliyor. Aktarılanlara göre Honda, bunu çözmek için yeni bir sistemi üzerinde çalışıyor.

Her ne kadar bu iş standart elektrikli araçlarda kolay gibi gözükse de şirket, bu teknoloji S2000 gibi tanıtmak istediği sportif elektrikli otomobillerinde de sunmayı planlıyor. Teknoloji kapsamında aracın pedal açısını algılaması ve duruma göre en iyi hızlanma sonucunu sunması planlıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu