Huawei ve Chery imzalı Luxeed EV gün yüzüne çıktı!

Teknoloji devi Huawei ve Çinli otomobil üreticisi Chery, ortaklaşa üretecekleri tamamen elektrikli Luxeed EV sedana ait detaylı bilgiler paylaştı.

Huawei’nin Akıllı Otomotiv Çözümü BU’nun CEO’su Yu Chengdong, Weibo üzerinden yaptığı son paylaşımda Luxeed EV’nin fotoğrafını paylaştı. CEO, paylaşımda aracın tamamen elektrikli olduğunu belirtti. Genel olarak araca baktığımızda oldukça şık gözüktüğüne söyleyebiliriz. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisi ve ince LED far grubu oldukça şık gözüküyor.

Açıklamalara göre araç, Huawei’in HarmonyOS 4 yazılımını kullanan ilk araç olacak. Bu sayede elektrikli otomobil Huawei cihazlarıyla uyumlu bir şekilde çalışabilecek. Buna ek olarak araç, Chery tarafından kullanılan E0X mimarisi üzerine inşa edilecek. CATL kaynaklı batarya paketlerine sahip olacak aracın yaklaşık 700 km menzil ve çift elektrik motoru sunması bekleniyor.

Güvenlik tarafına geldiğimizde ise bizleri Huawei ADS 2.0 akıllı sürüş sisteminin karşılamasını bekliyoruz. Bu da Luxeed EV’de bir adet tavan LiDAR sensörü, 11 adet yüksek çözünürlüklü kamera, 12 adet ultrasonik radar ve 3 mm dalga radarı olacağı anlamına geliyor. Yu Chengdong, aracın 2023’ün 3. çeyreğinde tanıtılacağını belirtti. Car News China’ya göre aracın başlangıç fiyatı yaklaşık 27.803 dolar civarında olacak ve Tesla Model 3 ile rekabet edebilecek.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu