Hyundai, yeni nesil elektrikliler için batarya Ar-Ge merkezi kuruyor!

Bu sayede şirket, daha gelişmiş bataryalar sunacak.

Yapılan açıklamalara göre Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, daha gelişmiş bataryalar üretebilmek adına Seul Ulusal Üniversitesi (SNU) ile birlikte batarya araştırma merkezi kuracak.

Elektrikli otomobillere oldukça önem veren şirket tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Hyundai Motor Grubu, Seul Ulusal Üniversitesi (SNU) ile Ortak Batarya Araştırma Merkezi kuruyor. Grup ve üniversite arasındaki bu işbirliği, elektrikli otomobillerdeki batarya teknolojilerini ilerletmeyi ve aynı zamanda Hyundai’nin bu alandaki global liderlik hedefine ulaşmayı amaçlıyor.”

Seul Ulusal Üniversitesi Başkanı Hong Lim Ryu ise şu sözleri söyledi: “Ortak Pil Araştırma Merkezi, Hyundai Motor Grubu’nun gelişmiş pil teknolojisi için yeni bir başlangıç noktası olacak. Fakültemizin ve yüksek lisans öğrencilerinin, Hyundai Motor Grubu’nun yetkin araştırmacıları ile ortak bir sinerji yaratarak pillerin gelişiminden çeşitli yeniliklerin temellerinin atılmasına kadar tüm süreçlerde etkili olacak.”

Açıklamalarda Hyundai’nin elektrikli otomobil üretme hedefleri kapsamında merkezin oldukça büyük bir katkısının olacağı ve şirketin 2025 yılı itibariyle tesiste üretilen lityum ferro fosfat (LFP) bataryaları yeni nesil araçlarında kullanacağı belirtildi. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu