iPhone 15 Pro’nun performans verileri ortaya çıktı!

Performans yükseltmeleriyle cihazlar daha iyi deneyim sunacak.

Sosyal medyada yapılan son paylaşımlarla birlikte önümüzdeki ay tanıtılacak olan iPhone 15 Pro serinin performans özellikleri sızdırıldı.

X üzerinden URedditor adlı bir kullanıcı tarafından yapılan paylaşıma göre iPhone 15 Pro’larda yer alacak olan A17 Bionic işlemcisinde 6 çekirdekli CPU ve 6 çekirdekli GPU yer alacak. Bu sayede işlemcinin 6 çekirdekli CPU ve 5 çekirdekli CPU’ya sahip olan A16 Bionic işlemcisinden daha fazla GPU çekirdeğine sahip olacağını söyleyebiliriz. Buna ek olarak A17 Bionic‘in CPU’su 3.70 GHz hızlara çıkabilecek ve bu sayede maksimum 3.46 GHz hıza çıkabilen A16 Bionic’i geride bırakacak.

RAM tarafına geldiğimizde ise iddialara göre iPhone 15 Pro modellerinde de 6 GB’lık bir RAM bizlerin karşısına çıkacak. Her ne kadar bugüne kadar 8 GB’lık RAM’i Pro modellerinde görebileceğimiz iddia edilse de URedditor şimdilik bu tarz bir şey beklemediğini söyledi.

Genel olarak baktığımızda artırılan çekirdek sayısı, işlemci hızı ve 3nm’lik üretim işlemi sayesinde iPhone 15 Pro modellerinin iPhone 14 Pro modellerine kıyasla belirgin ölçüde daha iyi bir performans sunabileceğini söyleyebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu