iPhone 15’in USB-C şarj soketi ortaya çıktı!

X üzerinden yapılan paylaşımlar sonucunda önümüzde ay tanıtılacak olan iPhone 15 serisinin USB-C konnektörleri sızdırıldı.

X platformunda @lipilipsi ve @John011235 adlı hesaplar tarafından yapılan paylaşımlarda iPhone 15 serisinin USB-C portlarına yer verildi. Bu paylaşımla birlikte iPhone 15’lerde Lightning girişinin tarihe karışacağı kesinleşmiş oldu. Son zamanlarda Avrupa Birliği’nin baskıları sebebiyle şirket 15 serisi için bu tarz bir hamle yaptı.

Aktarılanlara göre 15 Pro modellerinde yer alacak olan USB-C portları daha hızlı data transfer hızları sunacak. Ancak standart 15 modelleri ise Lightning ile aynı hızları sunacak. Bir diğer kaynak olan ShrimpApplePro, iPhone 15 ailesinin sadece Apple tarafından sertifikalanmış USB-C aksesuarlarını destekleyeceğini belirtti. Şu anda Apple’ın tedarikçisi Foxconn, cihazlar için MFi sertifikalı ürünler geliştiriyor.

Buna ek olarak Apple tarafından sertifika verilmemiş ürünlerde şarj ve data transfer hızları kısıtlanacak. Şimdilik şirketten resmi bir açıklama gelmese de etkinliğin 12 veya 13 Eylül’de yapılması bekleniyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu