Meta, yazılımcılar için geliştirdiği yapay zeka aracını duyurdu!

Dünyaca ünlü sosyal medya şirket Meta, yazılımcılar için geliştirdiği “Code Llama” yapay zeka aracının duyurusunu gerçekleştirdi.

Ünlü teknoloji şirketi yaptığı duyuruyla birlikte yapay zeka araçlarına bir yenisini daha ekledi. Llama 2 üzerine inşa edilen yeni Code Llama, ChatGPT gibi araçlarda kullanılan modellere benzer bir şekilde çalışıyor ve içerisinde pek çok veriyi barındırıyor. Diğer yapay zeka sohbet botlarının aksine araç, yazılımcılara yardım ederek kodların tamamlanmasına ve hataların giderilmesine yardımcı oluyor.

Meta tarafından aktarılanlara göre şu anda araç Python, C++, Java, Typescript (Javascript), PHP, C# ve Bash gibi pek çok yazılım dilini destekliyor. Ayrıca şirket, yapay zeka aracının 7B, 13B ve 34B olarak 3 farklı boyutta sunulacağını belirtti. Her bir modelin içerisinde 500 milyardan fazla kodlarla ilgili bilgiler yer alıyor ve bu 3 farklı boyut farklı gecikme ve servis gerekliliklerini temsil ediyor. Bu da yazılımcıların istedikleri alanlarda daha net sonuç alabilmelerine yardımcı oluyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu