Pininfarina, elektrikli SUV çalışması Pura Vision’u tanıttı!

Araç, tasarımıyla oldukça dikkat çekiyor.

İtalyan otomobil tasarımcısı Pininfarina, Monterey Otomobil Haftası kapsamında halka açık tanıtımı gerçekleştirilecek olan yeni elektrikli konsept otomobili Pura Vision’ı duyurdu.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda Coupe SUV olarak bizlerin karşısına çıktığını görüyoruz. Yumuşak hatlar ve ön bölümde bulunan oldukça ince far grubu aracın sportif ve ilgi çekici gözükmesine yardımcı oluyor. Çeşitli bölgelerinde yer alan karbonfiber parçalar ve 23 inç boyutundaki jantlar aracı diğer modellerden ayırıyor.

Aracın üstünde yer alan ve öne doğru uzayan yuvarlak şeklindeki LED aydınlatma merak uyandıran unsurlar arasında yer alıyor. Ters yöne açılan kapılar ve orta direğin olmaması iç mekanda daha geniş bir yaşam alanıyla karşılaşmamıza sebep oluyor. Kabin tasarımına geçtiğimizde ise bizleri büyük bir dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı karşılıyor.

Vites seçici diğer araçların aksine direksiyonun sağ tarafında konsolun üzerinde yer alıyor. Multimedya ekranın ise aşağıya doğru konumlandırıldığını görüyoruz. %30 Nativa yünü ve %70 geri dönüştürülmüş polyesterden tasarlanan iç mekan, aracın kabinde de çevreci olduğunu bizlere gösteriyor.

Automobili Pininfarina CEO’su Paolo Dellachà, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “PURA Vision, bugünümüzden Automobili Pininfarina tarihinde heyecan verici yeni bir bölüme giden köprüdür. Beşinci yılımızda, benzersiz mirasımızı Battista Edizione Nino Farina’nın tanıtımıyla şimdiden kutladık. PURA Vision, heyecan verici bir geleceği ön izliyor ve PURA tasarım ilkelerimizi tamamen yeni bir araca uygularsak neler başarılabileceğini gösteriyor.”

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu