Spor otomobillere ‘özel ehliyet’ zorunluluğu geliyor!

Ehliyet ile birlikte ölümcül kazaların önüne geçilmek isteniyor.

Avustralya’nın güneyinde yer alan Güney Avustralya, diğer bölgelerden farklı bir yol izleyerek süper otomobil ehliyetini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre 1 Aralık 2024 tarihinden itibaren Güney Avustralya’da yaşayan vatandaşlar standart ehliyetleriyle sahip oldukları süper otomobillerini kullanmayacaklar. Ultra High Power Vehicles (UHPV) sınıfında olan Lamborghini Huracan gibi performanslı araçlar U License adı verilen ehliyet alınmadan sürülemeyecek. Sürücülerin bu ehliyeti alabilmeleri için hala geliştirilme aşamasında olan çevrimiçi bir eğitim kursunu tamamlamaları gerekecek.

Buna ek olarak bundan böyle eyalatte süper otomobil sürücüleri ABS, çekiş ve denge kontrolü gibi güvenlik özelliklerini kapatamayacaklar. Bunların kapatılması durumunda sürücüler 5.000 AUD’ye kadar ceza ödeyecekler.

Aktarılan bilgilere göre bunun arkasında oldukça trajik bir trafik kazası yatıyor. Geçtiğimiz dönemlerde 15 yaşında olan Sophia Naismith’in yolda yürürken kontrolünü kaybeden bir Lamborghini Huracan sürücüsü tarafından öldürülmesi sebebiyle bu ehliyetin zorunlu hale getirileceği belirtiliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu