Tesla Cybertruck’ın ‘Frunk’ı beklenenden küçük çıktı!

Tesla’nın merakla beklenen devasa pick-up modeli Cybertruck’ta beklenenden çok daha küçük bir ‘frunk’ olduğu ortaya çıktı. Öncelikle ‘frunk’ın ne olduğunu anlatmakta fayda var. Otomotiv terminolojisine elektrikli otomobillerle birlikte giren ve ön bagaj yani İngilizcesiyle front trunk ya da front boot kelimesinin kısaltmasından meydana gelen ‘frunk’ ve ‘froot’, Cybertruck’ta nasıl bir yapıya sahip olacak diye merakla bekleniyordu. Texas Gigafactory’de çekilen ve sızdırılan yeni bir videoyla birlikte Tesla Cybertruck’ın ön üretim modellerinde oldukça küçük bir ‘frunk’ olduğu ortaya çıktı.

X’te (eski adıyla Twitter’da) @ray4tesla adlı kullanıcı tarafından yayınlanan videoda görüleceği üzere, prototiplerin iç mekanı tam olarak bitirilmemiş. Araçların süspansiyonlarının en alçak konuma alındığını ve ön bagaj kapağının tamamen açıldığını görüyoruz. Şimdilik araçlar prototip olduğu için net bir şey söylemek doğru olmasa da ön bagajın rakiplerine kıyasla biraz küçük olduğunu söylemek mümkün.

Zira aracın en büyük rakiplerinden Ford F-150 Lightning’de 400 litrelik bir ‘frunk’ bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Cybertruck modelinde ne kadarlık bir hacmin karşımıza çıkacağını net olarak bilmesek de videoya baktığımızda beklentilerin altında kaldığını söyleyebiliriz. Aracın teslimat tarihi net olarak bilinmese de Tesla, Cybertruck teslimatlarının 4. çeyrek itibariyle başlayacağını daha önce yaptığı açıklamalarda duyurmuştu.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu