VinFast, piyasa değeriyle Ford ve GM’i geçti!

Vietnamlı elektrikli otomobil üreticisi VinFast, Nasdaq borsasında açılır açılmaz piyasa değeriyle Ford ve General Motors’u geride bırakmayı başardı.

Geçtiğimiz Salı günü elektrikli otomobil üreticisi VinFast, Nasdaq borsasına açıldı. Bu açılmayla birlikte şirket, yüzde 68’lik bir artış gösterdi ve ilk gününü 37.06 dolarla kapattı. Bu kapanışla birlikte şirketin piyasa değeri 86 milyar dolara ulaştı ve Ford, GM, Stellantis gibi şirketleri geride bıraktı.

Ardından Çarşamba günü şirketin hisseleri yüzde 18.75 oranında düşüş gösterdi ve 30.11 dolara kadar geriledi. Her ne kadar hisselerde düşüş yaşansa da hala marka, birçok otomobil üreticisinden daha fazla piyasaya değerine sahip. Bu durum, 2023’ün ilk yarısında sadece 11.300 adet araç teslim edebilen tamamen elektrikli bir otomobil üreticisi için oldukça şaşırtıcı.

Şu anda VinFast, Kuzey Carolina’da 2 milyar dolarlık bir EV fabrikası inşa etmeyi ve ABD pazarında oldukça iyi bir pay elde etmeyi hedefliyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu