Volvo, ilk minivan modeli EM90 için teaser videosu yayınladı!

Araç, Zeekr 009’a olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

İskandinav otomobil üreticisi Volvo, tamamen elektrikli ve ilk minivan modeli EM90 için ilk kez teaser videosu paylaştı.

Volvo tarafından yapılan paylaşıma göre şirket, EM90 modelini 12 Kasım’da bizlerin karşısına çıkaracak ve siparişler Çin için aktif olarak alınmaya başlanacak. Genel olarak araca baktığımızda üst bölümde bizleri oldukça büyük bir cam tavanının ve profilde sürgülü kapıların karşılatacağını görüyoruz. Volvo’nun ilk minivan modeli olması sebebiyle hem lüksü hem de konforu bir arada sunmasını bekliyoruz.

Şimdilik aracın tamamen elektrikli olacağını bilsek de ayrıntıları henüz bilmiyoruz. Büyük ihtimalle model, geçtiğimiz dönemlerde Geely’nin bir diğer markası olan Zeekr tarafından tanıtılan 009 ile benzer özelliklere sahip olacak. Teaser videosundan yola çıkarak EM90 modelinin Zeekr 009 ile benzerliklere sahip olacağını söyleyebiliriz. Kapı kolları, yan aynalar ve bazı detaylar oldukça benzer gözüküyor.

Şu anda Zeekr 009, 5209 mm uzunluğa, 2024 mm genişliğe ve 1867 mm yüksekliğe sahip. 3205 mm aks mesafesiyle iç mekanda geniş bir hacim sunan araç, 2 + 2 + 2 ve 2 + 2 konfigürasyonlarıyla alınabiliyor. Lotus Eletre ve Polestar 5’te kullanılan SEA platformu üzerine inşa edilen araç, çift elektrik motoru ile birlikte toplamda 541 beygir güç üretebiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını sadece 4.5 saniyede tamamlayabilen model, 140 kWh’lik büyük bataryasıyla CLTC verilerine göre 822 km menzil sunabiliyor.

Buna ek olarak modelin 116 kWh bataryaya ve tek bir elektrik motoruna sahip olan giriş versiyonu da bulunuyor. Şimdilik EM90 modeline dair ayrıntıları net olarak bilmesek de ilerleyen günlerde yayınlanacak teaser videolarıyla birlikte ayrıntılar belli olacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu