YouTube, mırıldanarak şarkı bulma özelliği üzerinde çalışıyor!

Yapılan paylaşımlara göre YouTube, birçok kullanıcı tarafından kullanılacağı düşünülen mırıldanarak şarkı bulma özelliği üzerinde çalışıyor.

Destek sayfasında paylaşılan bilgilere göre Google, şu anda bu özelliği test ediyor. Özellik kapsamında YouTube kullanıcıları bulmak istedikleri şarkıyı mırıldanıyorlar ve ardından sistem, şarkıyı tanımlayarak kullanıcının karşısına çıkıyor. Şu anda Apple’ın sahibi olduğu Shazam da bunun bir benzerini yapıyor. Ortamda çalan bir şarkıya uygulamaya dinleterek parçanın adını ve kime ait olduğunu bulabiliyorsunuz.

Şu anda sadece Android cihazlarda test edilen özellik için en az 3 saniye boyunca mırıldanmanız gerekiyor. Google, şimdilik oldukça az bir kullanıcının bu özelliği test edebildiğini belirtti.

“Kullanıcıların o anda çalınan bir şarkıyı mırıldanarak veya kaydederek YouTube’da bir şarkı arayabilme yeteneği üzerinde deneyler yapıyoruz. Deneyin içindeyseniz, YouTube sesli aramadan yeni şarkı bulma özelliğine geçiş yapabilir ve şarkının tanımlanması için aradığınız şarkıyı 3+ saniye boyunca mırıldanabilir veya kaydedebilirsiniz. Şarkı tanımlandıktan sonra YouTube uygulamasında ilgili resmi müzik içeriğine, kullanıcı tarafından oluşturulan videolara ve/veya aranan şarkının yer aldığı kısa videolara yönlendirilirsiniz. Bu deneme, dünya genelinde YouTube’u Android cihazlarda izleyen kişilerin küçük bir yüzdesine sunuluyor.”

TechCrunch tarafından aktarılanlara göre takvimler 2020’yi gösterdiğinde Google, buna benzer bir özelliği Google Asistan’da duyurmuştu. Sistem, o dönemde 10 – 15 saniyelik ses kayıtları istiyordu. Ancak yenilikle birlikte sadece 3 saniye içerisinde şarkıyı bulabileceksiniz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Siz olsanız Youtube platformunun mırıldanarak şarkı bulma özelliğini kullanır mıydınız? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu