ZF, elektrikli otomobiller için yeni motor teknolojisini duyurdu!

Yeni motor ailesi daha iyi bir performans ve ses yalıtımı sunuyor.

Dünyanın en büyük otomotiv tedarikçilerinden biri olan ZF, yüksek verimli redüksiyon dişli ve akıllı süspansiyın amortisörlerine sahip yeni nesil güçlü ve kompakt 800V motor ailesinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya yeni motorlar ilk defa Lotus Eletre’de kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu sayede otomobil sektöründeki elektrifikasyon sürecinde ZF yerini daha da güçlendirmiş olacak.

ZF tarafından geliştirilen yeni EVSys800 elektrik motoru mevcut tasarımlara kıyasla yüzde 30 daha iyi 70Nm/kg tork yoğunluğu sunabiliyor. Ayrıca motor, 80 kg’dan daha hafif ağırlığıyla ve maksimum 408 beygir gücüyle fark yaratıyor.

Yeni motorda ZF tarafından geliştirilen ve arkadan çekişli Porsche Taycan’da kullanılan EVbeat olarak adlandırılan teknolojideki çeşitli parçalar yer alıyor. Buna ek olarak çeşitli tasarım değişiklikleri sayesinde motor çok daha sessiz bir şekilde çalışabiliyor.

Ayrıca şirket, yeni elektrik motoruyla birlikte Cubix olarak geliştirdiği yazılım sistemine entegre olan özel bir akıllı süspansiyon sistemi de geliştirdi. Bu sistem, ilk olarak Lotus Eletre’de sunulacak ve daha gelişmiş bir yol dinamiği kullanıcılara sunulacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu