Apple, çip tasarımcısı Arm ile uzun süreli anlaşma imzaladı!

Amerikan teknoloji devi Apple, İngiliz çip tasarımcısı Arm ile 2040 ve ötesine kadar uzanan uzun vadeli bir anlaşma imzaladı.

Reuters tarafından aktarılanlara göre Apple, A15 Bionic ve Apple Silicon gibi işlemcilerinin temellerini oluşturan İngiliz işlemci tasarımcısı Arm ile 2040’a kadar ve ötesinde de devam edecek şekilde bir anlaşma imzaladı. Apple bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmasa da Arm, anlaşmanın gerçekleştiğini ve birlikteliklerinin uzun yıllar boyunca süreceği belirtildi.

Bu anlaşma imzalanması Apple için oldukça önemli. Çünkü şu anda şirketin pek çok cihazında Arm şirketinin imzasına sahip işlemciler bulunuyor. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda işler ters gidebilir ve bu durum, Apple’ın oldukça büyük bir zarar etmesine sebep olabilir.

Arm tarafında son zamanlar oldukça hareketli geçiyor. Zira şirket, Nasdaq üzerinden halka arz olmaya hazırlanıyor. İddialara göre Apple, AMD, Google, Intel, Nvidia, Samsung ve TSMC’nin aralarında bulunduğu şirketler borsa üzerinden 735 milyon dolara kadar Arm’ye yatırım yaparak en büyük hissedar olmayı hedefliyor. Çünkü şirketin müşteri listesinde Apple, Samsung, Nvidia, Intel ve Qualcomm gibi markalar yer alıyor. Belki de Apple, yeni yönetimlerle bir sıkıntı yaşamamak adına önceden bu tarz bir hamle yapmış olabilir.

Japonya merkezli SoftBank’e ait olan Arm, daha öncesinde Nvidia tarafından satın alınmak istense de çeşitli yasal engeller sebebiyle satılamadı. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu