Apple, katlanabilir direksiyon simidi ve pedallar için patent aldı!

Amerikan teknoloji devi Apple, 4. seviye otonom sürüşe hazırlık amacıyla katlanabilir direksiyon simidi ve pedal grubu için patent aldı.

Şirket tarafından alınan patentin açıklamasına göre katlanabilir direksiyon simidi ve pedal grubu otomobilin tamamen kendi kendine gitmesi durumunda konumlarından ayrılıp aracın iç bölümüne saklanacak. Ancak kullanıcı aracı kendi sürmek istediği zaman rahatlıkla direksiyon simidini ve pedal grubunu iç bölümden çıkarabilecek.

Büyük ihtimalle Apple, katlanabilir direksiyon simidi ve pedal grubu için aldığı patenti 4. seviye otonom sürüş sunabilen bir modele entegre etmeyi planlıyor. 4. seviye ile birlikte her ne kadar araç kendi başına hareket edebilse de bazı durumlarda insan kontrolünün de devreye girmesi gerekiyor. Seviye 5 ile birlikte insan faktörü tamamen ortadan kalkıyor ve araç hiçbir şeye ihtiyaç olmadan gidebiliyor. Büyük ihtimalle 5. seviye ile birlikte herhangi bir direksiyon simidi ve pedal karşımıza çıkmayacak.

Bugüne kadar içeri çekilebilir direksiyon simidi ve pedal grubu sadece Apple’ın dikkatini çekmedi. Daha öncesinde Audi de çeşitli konsept araçlarında buna benzer sistemleri sundu. Bu sistemler sayesinde aracı kullanmadığınız durumda direksiyon simidi ve pedal grubu katlanarak aracın ön bölümününün içine giriyor. İhtiyacınız olması durumunda ise her iki parça da normal yerini alıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu