Apple’dan bir ilk: iPhone 16 serisi için iki işlemci geliştirilecek!

Amerikan teknoloji devi Apple, önümüzdeki yıl bu dönemlerde tanıtacağı yeni iPhone 16 serisine özel olarak iki farklı işlemci geliştirecek.

Çinli kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket, önümüzdeki yıl satışa sunulacak iPhone 16 serisinde farklı bir düzene gidecek. Bu kapsamda standart iPhone 16 modellerinde eski serilerde olduğu gibi iPhone 15 Pro ailesinin işlemcisine yer verilmeyecek. Bunun yerine A17 olarak adlandırılan yeni bir işlemci kullanılacak. İşlemci, Apple ile TMSC tarafından geliştirilen ve A17 Pro’da kullanılan N3B üretim sistemi yerine daha uygun fiyatlı olan N3E üretim sistemiyle üretilecek.

  • iPhone 15 serisinin batarya kapasiteleri belli oldu!

iPhone 16 Pro serisine geldiğimizde ise büyük N3B üretim sistemiyle üretilecek olan 3 nm’lik A18 Pro işlemcisi karşımıza çıkacak. Örneğin şirket, bu sene standart iPhone 15 ailesinde geçtiğimiz yıl iPhone 14 Pro ve Pro Max’te sunulan A16 Bionic işlemcisine yer verdi. Ancak yeni düzenlemeyle birlikte ilk defa iPhone 16 ve iPhone 16 Plus için özel bir işlemci geliştirilecek.

Şimdilik önümüzdeki yıl nasıl ürünlerin karşımıza çıkacağına dair fazla bir ayrıntı bulunmuyor. Ancak bazı iddialara göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’in optik zoom seviyesi eşit olacak veya iPhone 16 Pro’da 5x optik zoom sunulurken Pro Max modelinde bunun da üzerine çıkılacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu