Audi’den tamamen elektrikli R8 halefi geliyor!

Alman otomobil üreticisi Audi, yeni platformlarla birlikte tamamen elektrikli bir R8 halefi piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Autocar tarafından şirketin Teknik Geliştirme bölümünden sorumlu olan bir kişiyle yapılan röportaja göre Audi, ilerleyen dönemlerde 3. nesil R8 ile bizlerin karşısına çıkacak. Oliver Hoffmann, İngiliz basınına Volkswagen Grubu’nun önümüzdeki dönemde tanıtılacak olan Ölçeklendirilebilir Sistemler Platformu’nun (SSP) marka tarafından kullanılacağını ve çeşitli spor otomobillerin karşımıza çıkabileceğini belirtti.

Hoffmann, sözlerinin devamında Audi’nin şu anda SSP platformu için çeşitli sistemler ve modüller geliştirdiğini açıkladı. Bu parçalar sayesinde şirket, oldukça performanslı elektrikli otomobilleri SSP platformu üzerine inşa edecek. Şimdilik yönetici elektrikli R8 ile ilgili detaylı bilgi vermedi. Marka, 2025 yılında son içten yanmalı modelini tanıtacak ve ardından 2026 itibariyle sadece elektrikli modeller piyasaya sürecek.

Elektrikli R8 öncesinde markanın tamamlaması gereken başka araçlar da var. Zira şirket, 2024’te yeni Q6 E-Tron’un tanıtacak. Araç, Premium Platform Electric (PPE) üzerine inşa edilecek ve Macan EV ile teknik kardeş olarak karşımıza çıkacak. Bunlara ek olarak Hoffmann, Audi‘nin ilk SSP platformu üzerine inşa edilecek olan modelinin platformun ilk yıllarında karşımıza çıkacağını da açıkladı. Bir diğer üretici Porsche de SSP platformu üzerinde çeşitli farklı otomobiller geliştirerek bizlerin karşısına çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu