Azerbaycan, TikTok uygulamasını yasakladı!

Azerbaycan son yaptığı açıklamalarla birlikte Çin merkezli TikTok uygulamasını yasaklama kararı aldı.

NTV tarafından paylaşılan bilgilere göre Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından Karabağ’da anayasal yapıyı yeniden sağlamak adına başlatılan antiterör operasyonunun ardından devletten sosyal medya platformu ile ilgili hamle geldi. Görüntülerin çok fazla paylaşılmasını engellemek adına Azerbaycan, TikTok uygulamasına bant daraltması da uygulayarak platformu ülke genelinde yasakladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyonla ilgili şu şekilde bir açıklamada bulundu: “Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmamakta, yalnızca meşru askeri hedefler yok edilmektedir.”

TikTok platformu son zamanlarda çeşitli cezalara ve yasaklamalara maruz kalıyor. Geçtiğimiz günlerde İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC), çocukların verilerini işleme biçimleri ve çocukların verilerini tam olarak koruyamamaları gerekçesiyle platforma 345 milyon euroluk bir para cezası verdi. Buna ek olarak çeşitli devletler kilit görevlerde çalışan bürokratların da uygulamayı kullanmasını yasakladı.

Bugüne kadar verileri Çin hükümetiyle paylaşmasıyla ilgili iddialarn ortaya atılmasının ardından uygulama, uzun süredir Project Clover adını verdiği yeni proje üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda platform, Avrupa’daki kullanıcıların verilini direkt olarak Avrupa’daki merkezlerde tutmayı ve işlemeyi hedefliyor. İlk adım olarak şirket, İrlanda’da açılan veri merkezine bağımsız kuruluşlar kontrolünde verileri aktarmaya başladı. Her ne kadar aktarmalar başlasa da bu işlemin aylar sürmesi öngörülüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu