Elektrikli G-Serisi hakkında yeni detaylar belli oldu!

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, IAA 2023 kapsamında gerçekleştirdiği toplantılarda elektrikli G-Serisi ile ilgili yeni ayrıntıları paylaştı.

Şirket yetkilileri tarafından aktarılan bilgilere göre marka, aracın dünya lansmanını gelecek yılın ilk yarısında yapmayı planlıyor. İki yıl önce IAA fuarı kapsamında EQG konseptini tanıtan şirket, artık aracın seri üretime geçmesi için vaktin geldiğini belirtti. Daha öncesinde Mercedes-Benz, elektrikli G-Serisi ile ilgili çeşitli teaser görselleri yayınlamıştı.

Edindiğimiz bilgilere göre elektrikli G-Serisi, 4 elektrik motorlu bir kurulama sahip olacak ve Lityum-iyon bataryalar yerine Silikon Anot kimyasını kullanacak. Bu sayede aracın enerji yoğunluğu yüzde 20 ile yüzde 40 arasında artırılacak ve daha fazla menzil sunulabilecek. Ancak marka, uzun menzilli bu versiyonu 2025’ten önce tanıtmayacak.

  • Elektrikli G-Serisi hakkında yeni detaylar belli oldu!
  • Elektrikli G-Serisi hakkında yeni detaylar belli oldu!

EQG markanın ilk 4 motoruna sahip elektrikli aracı olmayacak. 2012 yılında şirket tarafından tanıtılan SLS AMG Electric Drive da 4 elektrik motoruna sahipti. Yeni elektrikli G-Serisi’nde oldukça yüksek verimliliğe sahip bataryaların yer alması bekleniyor. Zira aracın kübik şekli ve ağırlığı sebebiyle iyi bir menzil sunması gerekiyor.

Aktarılanlara göre elektrikli G-Serisi, içten yanmalı W463 kasa kodlu G-Serisi’nin merdiven tipi şasesinin modifiye edilmiş bir versiyonu üzerine inşa edilecek. Çelik bir kasanın içerisinde yerleştirilecek olan batarya, karbon fiberle güçlendirilmiş bir polimer ile kaplanacak. Bu sayede off-road gibi durumlar batarya zarar görmeyecek.

Buna ek olarak araç, tank dönüşü yaparak 360 derece kendi etrafında dönecek. Tahminlerimize göre araç, şirketin Graz, Avusturya’daki fabrikasında içten yanmalı G-Serisi ile üretilecek. Handelsblatt tarafından aktarılanlara göre model, Mercedes‘in ilk EQ markasına sahip olmayan elektrikli aracı olabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu