Elon Musk’ın şirketi Neuralink, ilk insanlı denemelerine başlıyor!

Yapılan açıklamalara göre yapay zekaya sahip beyin çipi geliştiren Neuralink, önümüzdeki dönemde insanlı klinik testlerine başlayacak.

Elon Musk tarafından X üzerinden yapılan paylaşıma göre şirket, bağımsız bir inceleme kuruluşunda da onay aldıktan sonra yakın bir zaman içerisinde beyin implantını felçli insanlar üzerinde deneyecek. İlk olarak yapay zeka destekli beyin implantı, omurilik yaralanmaları sebebiyle felç olan kişiler de test edilecek. Şirket, bu çalışmanın 6 yıl boyunca sürdürüleceğini belirtti. Ancak herhangi bir detay paylaşılmadı.

“İlk insan hastaya yakında bir Neuralink cihazı verilecek. Bu, tam vücut hareketini yeniden sağlama potansiyeline sahiptir. Uzun vadede Neuralink, insandan yapay zekaya (ve insandan insana) bant genişliğini birkaç kat artırarak yapay zeka riskinin medeniyet riskinin azaltılmasında rol oynamayı umuyor. Stephen Hawking’in buna sahip olduğunu hayal edin.”

Daha öncesinde sistem, maymunlar üzerinde denenerek çiplerin beyindeki sinyalleri başarılı bir şekilde cihazlara aktarabildiği ortaya çıkmıştı. Ancak insan üzerinde yapılacak denemelerle birlikte implantın gerçek özellikleri ortaya çıkacak. Bu sayede pek çok felç ve körlük gibi nörolojik hastalıklara sahip kişiler çipler sayesinde daha kaliteli bir yaşam sürebilecek.

Her ne kadar testler yapılmaya başlansa da uzmanlara göre sistemin ticari olarak satışa sunulması için 10 yıldan fazla zamanın geçmesi gerekiyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce uygulama iPad’ler için ne zaman yayınlanacak?Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu