iPhone 12, yüksek SAR değeri sebebiyle tehlikede!

Fransa tarafından yapılan testler sonucunda iPhone 12 serisinde radyasyon standartlarına uymayan yüksek SAR değeri tespit edildi.

Agence Nationale des Fréquences (ANFR) tarafından geçtiğimiz günlerde paylaşılanlara göre iPhone 12 serisinde yüksek SAR değeri tespit edilmesi sebebiyle Fransa genelinde satıştan kaldırıldı. Otorite tarafından Apple’a gönderilen bildiri modellerin satıştan çekilmesi ve halihazırda satılmış olan iPhone 12 modellerinin değerlerinin normal seviyelere indirilmesi gerektiği belirtildi.

Fransa’nın ardından Avrupa ülkelerinden Belçika’dan da benzer bir hamle geldi. Ülke tarafından açıklananlara göre IBPT-BIPT kurumu cihazların potansiyel SAR değeri tehlikesi sebebiyle hızlı bir analiz gerçekleştirecek. Apple, yaptığı son açıklamada 2020 yılında piyasaya sürülen iPhone 12 serisinin küresel radyasyon standartlarına uygun olduğunu ve birçok uluslararası kuruluş tarafından cihazın SAR değerinin incelendiğini söyledi. Edindiğimiz bilgilere göre şirket, Fransa’ya karşı itiraz amaçlı çeşitli belgeleri sundu.

Akıllı telefonlarımızı sürekli yanımızda taşıdığımız için radyasyon değerleri oldukça önemli. Zira bugüne kadar Apple tarafında SAR konusunda çok fazla bir sıkıntı yaşanmadı. Ancak eğer Fransa tarafından yayınlanan raporlar doğruysa bu durum Apple’ın başına bela olabilir ve dünyanın pek çok ülkesinde bu konuyla ilgili hamleler yapmak zorunda kalabilir. Ayrıca kullanıcıların gözünde şirketin değerinde de azalma meydana gelebilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden de takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu