iPhone 15, batarya şarjını kısıtlamaya izin verecek!

Dün akşam tanıtılan yeni iPhone 15 serisi, kullanıcıların maksimum batarya şarjını limitlemesine izin verecek.

9to5Mac tarafından aktarılan bilgilere göre Apple tarafından yayınlanan iOS 17 RC kodlarında batarya ayarları bölümünde yeni bir seçenek keşfedildi. Bu seçenek açıldığında kullanıcıların karşısına “%X’e kadar şarj olacak.”, kapatıldığında ise “Bataryanın tüm kapasitesi doldurulacak.” uyarları çıkıyor. Bu sistem, kullanıcıların günlük kullanımına göre bataryayı yaklaşık yüzde 80 şarjdan sonra doldurmayı kesen “Batarya Şarj Optimizasyonu” teknolojisiyle benzer bir şekilde çalışıyor. Ancak bu sefer sürekli olarak limit getirilebiliyor.

iPhone 15, kullanıcıların batarya şarjını kısıtlamasına izin verecek!

Şu anda bu özellik Samsung’un Galaxy modelleri gibi pek çok farklı Android cihazda sunuluyor. Zira lityum-iyon bataryaları yüzde 100’e kadar şarj etmeniz durumunda ömürlerinde azalma meydan geliyor. Bu durum da cihazının belli süre sonra daha az pil ömrü sunmasına sebep oluyor.

Özellikle son zamanlarda bazı iPhone 14 Pro kullanıcılarının bataryalarının sağlığının kısa bir süre içerisinde düşmesi sebebiyle Apple‘dan bu tarz bir hamle gelmiş olabilir. Şimdilik bulunan kodlarda iPhone 14 serisinde veya diğer modellerde bu özelliğin sunulup sunulmayacağına dair herhangi bir net bilgi bulunmuyor. Yeni iPhone 15 serisinin 22 Eylül itibariyle piyasaya sürülmesiyle birlikte batarya şarjını kısıtlama özelliğinin hemen kullanıma sunulup sunulmayacağını net bir şekilde öğreneceğiz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden de takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu