Makyajlı Tesla Model 3 tanıtıldı: İşte tüm ayrıntılar!

Uzun zamandır Project Highland olarak adlandırılan makyajlı Tesla Model 3, yenilenen tasarımı ve menzil seçenekleriyle birlikte tanıtıldı.

Tesla tarafından yapılan paylaşımla birlikte ani bir şekilde tanıtılan araç, makyajla birlikte yeni bir tasarıma kavuştu. Aktarılanlara göre tüm parçalarının yüzde 50’si değişen araç, ön bölümde yer alan daha ince ve agresif hatlara sahip LED far grubuyla oldukça dikkat çekiyor. Daha keskin çizgilere sahip olan tampon bölümü ve yenilenen jant tasarımı aracı daha şık gösteriyor.

Profilde çok büyük bir değişiklik gözümüze çarpmazken arka bölümde bizleri yenilenen ve C formuna kavuşan stop grubu karşılıyor. Daha sportif bir difüzör tasarımına sahip olan aracın arka bölümünde artık logo yerine “Tesla” yazısına yer veriliyor. İç mekana geçtiğimizde de bizleri yeni bir tasarım karşılıyor. Daha farklı materyallere yer verilen kokpitte artık boydan boya bir ambiyans aydınlatması bulunuyor.

15.4 inç olarak sunulan multimedya ekranı artık daha ince bir çerçeveyle karşımıza çıkıyor. Yenilenen direksiyon simidiyle birlikte sinyal ve vites kolunun artık araçtan kaldırıldığını görüyoruz. Bundan böyle araç sahipleri sinyalleri direksiyon üzerinden seçebilecekken vitesi ise ekran üzerinden seçebilecek. Buna ek olarak akustik olarak yalıtımı artırılmış cam bölümler ve ön koltuklara eklenen havalandırma özelliği de dikkat çekiyor.

Arka tarafa geçtiğimizde ise bizleri Model S ve X’te görmeye alışık olduğumuz 8 inç boyutundaki multimedya ekranı karşılıyor. Bu bölümden yolcular kendi iklimlendirmelerini yapabiliyor ve çeşitli platformlara erişim sağlayabiliyorlar. Buna ek olarak araç, uzun menzilli versiyonuyla birlikte 17 hoparlörlü olarak alınabilecek.

Teknik tarafa geçtiğimizde ise bizleri birçok yenilik karşılıyor. Eskisinin aksine artık 0.219 Cd sürtünme katsayısı sunun makyajlı Model 3, şirketin en aerodinamik modeli olma unvanını elinde bulunduruyor. 2.6 cm’lik artışla birlikte 4.720 mm’lik uzunluğa sahip olan makyajlı Model 3, artık iç mekanda daha iyi bir yaşam alanı sunabiliyor.

Makyajlı Tesla Model 3 tanıtıldı: İşte tüm ayrıntılar!

Tesla tarafından aktarılanlara göre makyajlı Model 3, eskisine kıyasla WLTP verilerine göre yüzde 12 daha fazla menzil sunabiliyor. Bu kapsamda araç, Standart versiyonla birlikte 513 km, Long Range versiyonuyla ise 629 km menzil sunabiliyor. Ayrıca Çin’deki kaynaklarda belirtilenlere göre Standart versiyonda batarya kapasitesi 60 kWh’te 66 kWh’e çıkarılsa da Long Range versiyonunda kapasite 78.4 kWh’ten 72 kWh’e düşürüldü.

Ekim 2023’te teslimatları başlayacak olan araç, ilk etapta sadece ABD’de ve Çin’de üretilecek. 42.990 €’luk başlangıç fiyatına sahip olan aracın Tesla‘nın Berlin fabrikasında üretilmesi durumunda Türkiye’de de satışa sunulabileceği konuşuluyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu