Starlink için heyecanlandıran iş ilanı: Türkçe bilen çalışan aranıyor!

Amerikalı uzay teknolojileri şirketi SpaceX, Starlink servisini Türkiye pazarında da sunabilmek adına Türkçe bilen çalışan arıyor.

SpaceX Starlink tarafından LinkedIn üzerinden yapılan iş ilanı paylaşıma göre şirket, Türkiye’deki müşterilerine yardımcı olması amacıyla Müşteri Destek Sorumlusu işe almayı planlıyor. Şimdilik ABD’de yaşayanlar için açılan iş ilanın tanımında iyi seviyede Türkçe ve İngilizce bilmeniz gerektiği belirtiliyor. Ayrıca müşteri sorunlarını kısa bir süre içerisinde çözmenin gerektiği de açıklamalarda yer alıyor. Bu hamleye bakılırsa SpaceX, Starlink hizmetini Türkiye pazarında da sunmak için oldukça ciddi görünüyor.

İş ilanın zamanlaması ise oldukça dikkat çekiyor. Zira geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Elon Musk, ABD’de bir görüşme gerçekleştirerek hem SpaceX’in hem de Tesla‘nın ülkemize yapabileceği olası yatırımlar konuşuldu. Buna ek olarak görüşmede Starlink hizmetinin de Türkiye’de açılmasıyla ilgili de çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi. Bu görüşmenin ardından Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, X hesabı üzerinden açıklamalarda bulunmuştu:

“Alçak yörünge uydu hizmeti sunan Starlink, ülkemizde de faaliyette bulunmak istediklerine dair taleplerini iletmişlerdi. Bu taleplerine istinaden, bugün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumumuzda SpaceX yetkilileri ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantı neticesinde; 25 Eylül 2023 Pazartesi günü uydu hizmetleriyle ilgili paydaşlarımız başta olmak üzere tüm haberleşme sektörümüz ve kamuoyu görüşlerini alacağız.”

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu