Tesla, şarj ağı için AB’den 160 milyon dolarlık fon desteği alacak!

Avrupa Birliği, elektrikli araç şarj ağı yapısına katkı sağlamak amacıyla Tesla şirketine yaklaşık 160 milyon dolarlık fon desteği verecek.

Avrupa Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre Birlik, yeşil taşımacılığı desteklemek amacıyla 352 milyon euroluk bir destek verecek. Bu destek programı kapsamında yaklaşık 160 milyon dolarla Tesla, en fazla pay alan şirket olacak. Markanın Polonya ve İtalya bölümleri fon desteğini alacak ve 22 ülkeye 7.198 adet Supercharger kurulumu için bu desteği kullanacak.

Tesla İtalya tarafından yapılan açıklamada 16 farklı ülkede 250 kW’lık 6.458 şarj noktası kurulumu sağlayacaklarını belirtti. Buna ek olarak proje kapsamında eski olan istasyonlarda da çeşitli geliştirilmeler yapılacak. Şirketin Polonya bölümü de İtalya’ya benzer bir paylaşımda bulundu.

Avrupa Birliği Ulaştırmadan Sorumlu Komisyon Üyesi Adina Vălean, “352 milyon euro tutarındaki yatırımımız yaklaşık 12.000 şarj noktasına, 18 hidrojen yakıt ikmal istasyonuna, Rotterdam limanı ve 37 İspanyol havaalanı da dahil olmak üzere liman ve havalimanlarının elektrifikasyonuna dönüşecek.” açıklamasında bulundu.

Özellikle son zamanlarda elektrikli otomobillere olan talebin artmasıyla birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarına oldukça fazla ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizde de artan akaryakıt fiyatlarıyla birlikte elektrikli otomobil satışlarının artması şarj altyapısının eksik kalmasına sebep oluyor. Ancak yeni yapılan yatırımlarla birlikte ağın genişletilmesi hedefleniyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden de takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu