Tesla’dan üretim için yeni bir inovasyon geliyor!

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, üretim konusunda bir çığır açarak elektrikli araçların kompleks altyapısını tek bir parça halinde üretmeyi planlıyor.

Reuters tarafından ismi paylaşılmak istemeyen ve şirketin planlarını bilen 5 kişiye göre marka, yeni geliştirdiği teknolojilerle birlikte araçların altyapısını tek bir parça halinde üretmeyi hedefliyor. Zira şu anda araçların altyapısı için yüzlerce parçanın birleştirilmesi gerekiyor. Yapılacak bu hamleyle birlikte şirketin uzun vadeli hedefi olan üretim maliyetlerini azaltma amacının gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Şirketin içerisinde yer alan 2 kişiye göre “gigacasting” olarak adlandırılan bu teknolojiyle birlikte modellerin geliştirilme süresi 3-4 yıldan sadece 18 – 24 aya düşecek. Bu sayede daha fazla araç kısa bir zaman içerisinde geliştirilebilecek. Şirketin içerisinde yer alan kişiler, 25.000 dolarlık uygun fiyatlı Tesla modelinde ilk kez bu inovasyonu görebileceğimizi belirtti.

Marka şu anda devasa kalıpların seri üretimini gerçekleştirebilmek için çeşitli firmalarla ve uzmanlarla görüşmelerini sürdürüyor. Bu şirketler arasında 3D baskı ve endüstriyel kum üreten markalar yoğunlukta yer alıyor. İçten yanmalı motorlu araçlara kıyasla üretim maliyetleri çok olması sebebiyle uygun fiyatlı elektrikli araçların sayısı bir hayli az. Her ne kadar yeni teşvikler ve desteklerle bunlar yapılmak istense de tam olarak başarıya ulaşılamadı.

Tesla tarafından tek bir parça halinde yapılacak üretim ile birlikte elektrikli araçların fiyatlarında da ciddi anlamda ucuzlama yaşanabilir. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu