TikTok, Avrupalı kullanıcıların verilerini yerel merkezlerde tutacak!

Sosyal medya platformu Tiktok, Avrupalı kullanıcıların verilerini İrlanda’daki veri merkezine taşımaya başladığını duyurdu.

Video odaklı sosyal medya ağı tarafından yapılan açıklamaya göre şirket, Project Clover kapsamında bu işlemi gerçekleştiriyor. Avrupa Komisyonu’nun Mart ayında görevlilerin TikTok kullanmasını engellemesinin ardından markadan bu tarz bir hamle geldi. TikTok, veri taşıma işlemlerinin başladığını ve 2024’ün 4. çeyreğine kadar işlemlerin süreceğini belirtti. Ayrıca şirket, İrlanda’da ve Norveç’te de iki farklı veri merkezi kurmayı planlıyor.

Çinli markanın bu tarz bir hamle yapmasının sebepleri arasında ortaya çıkan pek çok sızıntı iddiası yatıyor. Zira 2022 yılında TikTok’un ana şirketi ByteDance, işten ayrılan bazı personellerinin ABD’deki gazeteciler de dahil olmak üzere pek çok kişinin verilerini görüntülediğini doğruladı. Ayrıca Çin hükümetine de verilerin aktarıldığına dair de bazı iddialar ortaya atıldı.

Tiktok, veri aktarımlarının gerçekleşmesinin yanı sıra işlemlerin Birleşik Krallık merkezli bilgi şirketi NCC Group tarafından denetleneceği belirtti. NCC Group, veri korumalarıyla akışlarını inceleyerek her türlü olayı bağımsız bir şekilde rapor edecek. Buna ek olarak marka, merkezler arası transferler gerçekleşirken tüm işlemleri inceleyeceklerini ve sadece yetkili personellerin verilere erişebileceğini de belirtti.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu