Toyota’dan yeni hamle: Yeni Corolla Hatchback Türkiye’de

Toyota, dinamik ve sportif tasarım özelliklerinin öne çıktığı Yeni Corolla Hatchback Hybrid modelini Türkiye’de satışa sundu. Toyota’nın sürekli gelişim felsefesiyle üretilen Corolla Hatchback, 5. Jenerasyon Hybrid teknolojisiyle Toyota Plazalar’da yerini aldı.

Yeni Toyota Corolla Hatchback Hybrid, her türlü sürüş koşulunda yüksek performans ve yüksek verimlilik sunan yeni nesil tam hibrit sistemiyle donatıldı. Kapsamlı mühendislik çalışmalarıyla birlikte daha iyi sürüş deneyimi, daha yüksek performans ve verimlilik sunacak şekilde geliştirilen Corolla Hatchback, 140 HP güce sahip 1.8 litrelik tam hibrit motoruyla tüm beklentileri karşılıyor. Önceki nesil tam hibrit sistemine göre daha yüksek performans sunmasına karşın 101 g/km ile daha düşük emisyonlara sahip olan Corolla Hatchback, 0-100 km/s hızlanmasını 9.1 saniyede gerçekleştiriyor. Aynı zamanda yeni Corolla Hatchback Hybrid, WLTP ölçümlerine göre 4.5 lt’ye kadar/100 kilometrelik düşük ortalama tüketimiyle de öne çıkıyor.

Yenilenen Corolla Hatchback Hybrid’de kullanılan daha hafif ve daha küçük yeni lityum-iyon batarya ile ağırlık yüzde 14 azaltılırken, güç çıkışı ise yüzde 14 artırıldı. Yeni soğutma sistemiyle birlikte daha sessiz bir sürüş sunan 5. Jenerasyon hibrit sistemi, daha rafine bir sürüş elde edilmesini sağlıyor. Corolla Hatchback, Hybrid sessizliğinin yanı sıra her yolculukta eşsiz bir sürüş deneyimi sunuyor.

  • Toyota'dan yeni hamle: Yeni Corolla Hatchback Türkiye'de
  • Toyota'dan yeni hamle: Yeni Corolla Hatchback Türkiye'de

Yeni Corolla Hatchback Hybrid’de, kullanıcı deneyimini daha ileriye taşımak adına sunulan daha fazla dijital teknolojiler, başlangıç paketinden itibaren strandart olarak sunulan güvenlik sistemleri ve yeni multimedya sistemi otomobili benzersiz kılıyor.

Aynı zamanda tamamen dijital ve kişiselleştirilebilen 12.3 inç’lik renkli ekranlı gösterge paneline sahip olan Corolla Hatchback, bu sayede her sürüş ve ışık koşulunda kolay okunma sağlıyor. Sürücünün tercihlerine göre direksiyondan değiştirilebilen dijital gösterge paneli, farklı temalarıyla tüm gerekli verilerin kolayca takip edilmesine yardımcı oluyor.

Önceki nesil sisteme göre radar ve kamera sistemleri de geliştirilen Toyota Safety Sense 3, artık daha geniş alanı ve daha uzun menzili tarayarak kapsamı çok daha geniş bir koruma sağlıyor. Yaya, Bisikletli ve Motosikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistemi’nin (PCS) yanı sıra Kavşakta Çarpışma Önleme Sistemi (ITA) de özellikler arasına eklendi. Sistem, olası kaza ve çarpışma anlarında sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor, şartlara göre gerekirse otomatik fren yaparak kazaları engelleyebiliyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu