Volkswagen, araç geliştirme süresini 36 aya kadar düşürüyor!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, geliştirme sürelerinin 54 aydan 36 aya düşürüleceğini ve kalitenin artırılacağını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre bu geliştirme sürülerindeki düşüşle birlikte Volkswagen daha sık bir şekilde araç geliştirebilecek ve bu sayede daha kolay bir şekilde Çinli rakipleriyle rekabet edebilecek. Aktarılanlara göre sistem, ilk olarak ID. 2 ve diğer iki farklı araçta denenecek. Şirket, ID. 2’nin ilk çizimlerinin geçtiğimiz Aralık’ta tamamlandığını ve modelin 2025’in sonuna kadar piyasaya sürüleceğini belirtti.

VW‘nin Teknik Geliştirme müdürü Kai Grunitz, açıklamasında bu durumun yeni riskler oluşturacağını ancak yeni sistemlerle birlikte hem bu riskleri bertaraf etmeyi planladıklarını ve üretim kalitesini de artıracaklarını belirtti. Buna ek olarak marka, çeşitli testleri pek çok kez yapmak yerine sadece birkaç kez yaparak araçların geliştirilme sürelerini kısaltacak.

Ayrıca Grunitz, markanın 8. nesil Golf ve ID.3’te çeşitli hatalar yaptığını kabul ederek bunların bir daha tekrarlanmaması için dikkatli olacaklarını da söyledi. Müdür, Çinlilerin uyguladığı plana Volkswagen’in de ayak uydurabileceğini belirtti. Zira BYD, oldukça kısa bir süre içerisinde pek çok farklı model piyasaya sürüyor ve ucuz maliyetler sayesinde diğer üreticilerin önüne geçmeyi başarıyor.

Şu anda marka, ID. 2 modeline ek olarak ID. Buzz ve ID.4 modellerini makyajlamayı planlıyor. Ayrıca şirket, 2026 yılında da GTI konseptinin seri üretim versiyonunu piyasaya sürmek istiyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu