Volvo, dizel otomobil üretimini sona erdiriyor: İşte ayrıntılar!

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, yaptığı açıklamalarla birlikte 2024 yılının başlarında dizel otomobil üretmeyi durduracağını açıkladı.

Şirket tarafından New York’ta gerçekleştirilen İklim Haftası kapsamında yapılan açıklamaya göre Volvo, 2024 yılının başları itibariyle ürün gamından dizel güç ünitesi seçeneklerini kaldıracak. Bu kapsamda şirketin araçları sadece benzinli, şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli olarak satın alınabilecek. Raporlara göre Volvo’nun 2019 yılında Avrupa’da sattığı araçların çoğunluğu dizel güç ünitesine sahipken günümüzde araçların çoğunluğu tamamen elektrikli ve şarj edilebilir hibrit ünitelere sahip.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo‘nun CEO’su Jim Rowan, İklim Haftası kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında artık tamamen elektrikli premium modellere odaklandıklarını belirtti. “Elektrikli güç aktarma organları geleceğimizdir ve içten yanmalı motorlardan üstündür. Daha az gürültü, daha az titreşim, müşterilerimiz için daha az servis maliyeti ve sıfır emisyon sunabiliyorlar.”

  • Volvo, deniz yolu taşımacılığında yenilenebilir yakıtlara geçiyor

Şirket, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobil üreten bir üretici olmayı hedefliyor. Bunu ek olarak marka, 2040 yılı itibariyle iklim nötr bir firma olmayı planlıyor. Volvo, 2026 yılına kadar içlerinde XC60’ın elektrikli versiyonu ve EM90 minivan dahil olmak üzere en az 6 farklı tamamen elektrikli model piyasaya sürecek. Bu sayede marka, ürün gamındaki içten yanmalı modellerin sayısını düşürürken tamamen elektrikli olanların sayısını artıracak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu