Xiaomi, yazılım güncellemesi politikasında değişikliğe gidiyor!

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, önünüzdeki günlerde tanıtacağı yeni Xiaomi 13T serisinde 5 yıla kadar yazılım güncellemesi sunacağını açıkladı.

Daniel Desjarlais tarafından X üzerinden yapılan paylaşıma göre marka, bu ayın sonlarına doğru tanıtılacak olan Xiaomi 13T ve 13T Pro modelleri için 4 yıl Android, 5 yıl güvenlik güncellemesi yayınlayacak. Bu sayede marka, OnePlus ve Samsung gibi cihazlarına 4 yıllık Android güncellemesi sözü veren şirketler arasında girmeyi başaracak.

Her ne kadar 4 yıllık güncelleme oldukça güzel gibi gözükse de cihazlar Android 13 ile bizlerin karşısına çıkacak. Bu da ilk yazılım güncellemesinin Android 14 için kullanılacağı anlamına geliyor. Yeni Xiaomi 13T serisi en son 2026 yılında Android 17 güncellemesi alacak.

Şirket daha öncesinde Xiaomi 11T serisinde de yazılım güncellemesi sözü vermişti. Bu kapsamda cihazlara 3 yıla kadar Android, 4 yıla kadar da güvenlik güncellemesi verileceği belirtildi. Ancak Android güncellemeleri bazı durumlar 5 – 6 aydan daha geç bir süre içerisinde dağıtıldı. Bu durum müşterileri pek de memnun etmedi.

Şimdilik şirketin amiral gemisi telefon modellerinden Xiaomi 13 Pro ve 13 Ultra gibi modellerinin de bu destekten yararlanıp yararlanmayacağı bilinmiyor. Ancak marka, ilerleyen dönemlerde diğer cihazlarında da bu tarz bir hamle yapabilir.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu