Yeni BMW X2, tamamen elektrikli seçeneğiyle geliyor!

Alman otomobil üreticisi BMW, uzun zamandır merakla beklenen ikinci nesil X2 modeline ait ilk teaser videosunu yayınladı.

Şirket ve şirketin Tasarım Departmanı Başkanı Domagoj Dukec tarafından paylaşılan teaser videosuna baktığımızda araca vuran ışıklarla birlikte modelin coupe bir forma sahip olduğunu görüyoruz. Arkaya doğru alçalan tavan çizgisine ve düz bir bagaj kapağına sahip olan yeni X2’de arka bölümde yer alan spoiler de dikkatimizi çeken ayrıntılar arasında yer alıyor.

Videonun sonunda ise bizleri yeni ön bölüm karşılıyor. İlk olarak C formuna sahip LED gündüz farları ve aydınlatılmış ızgara dikkatimizi çekiyor. Mevcut X1’e kıyasla daha farklı bir tasarıma sahip olan aracın ön taraftan daha çok makyajlı X6’ya benzediğini söyleyebiliriz. Bunların dışında gölgeler sebebiyle diğer ayrıntılar net olarak belli olmuyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni nesil BMW X2, şirketin şu anda X1’de kullandığı FAAR platformu üzerine inşa edilecek. Güç ünitesi tarafında bizlerin karşısına 4 silindire kadar motorlar çıkacak. Serinin en üstünde M35i xDrive versiyonu yer alacak. Bu versiyonda 2.0 litrelik turboşarjlı 4 silindirli bir güç ünitesi yer alacak ve motor 316 beygir güç üretebilecek. Bölgeye bağlı olarak aracın dizel, benzinli ve elektrik destekli olarak satılmasını bekliyoruz.

Buna ek olarak BMW, bu yılın sonları itibariyle tamamen elektrikli iX2’nin de üretimine Almanya’da başlayacak ve araç iX1 ile beraber üretilecek. Şimdilik güç ünitesiyle ilgili net bir bilgi olmasa da iX1’deki 313 beygir güç ve 494 Nm tork üretebilen çift elektrik motorlu ünitenin karşımıza çıkmasını bekliyoruz.

Peki, sizin yeni BMW X2 modelinin teaser videosuyla ilgili düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu