Yeni Panamera ne zaman geliyor? Porsche tarihi açıkladı!

Alman otomobil üreticisi Porsche, yaptığı son paylaşımda 3. nesil Panamera modelinin tanıtım tarihini duyurdu.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre araç, 24 Kasım’da Icons of Porsche Festival kapsamında tanıtılacak. Aracın lansmanı öncesinde belirtilenlere göre yeni nesil Panamera, en az 4 farklı şarj edilebilir hibrit üniteyle birlikte satışa sunulacak. Buna ek olarak bazı bölgelerde araç, tamamen elektrikli olarak da karşımıza çıkacak. Mevcut araçta 3 tane şarj edilebilir hibrit ünite olsa da yeni nesille birlikte 4. güç ünitesi seriye eklenecek ve Thomas Friemuth’a göre oldukça iyi bir performans sunacak.

Porsche tarafından açıklananlara göre yeni nesille birlikte Porsche Panamera, eskisine kıyasla yüzde 70’e kadar daha fazla elektrik gücüyle sürülebilecek. Tüm E-Hybrid modelleri yeni çift kavramalı sekiz ileri otomatik (PDK) şanzımanla karşımıza çıkacak. Daha güçlü olacak olan elektrikli motorlar gücünü 25.9 kWh’lik bataryadan alacak ve 11 kW ile şarj olabilecek. Yeni nesil Panamera, Euro 7 standartlarıyla bizlerin karşısına çıkacak.

Havalı süspansiyon tarafında ise yeni Panamera, bağımsız sıkıştırma ve geri tepme özelliğine sahip iki valfli amortisörlere sahip olacak. Ek bir ücret karşılığında opsiyonel olarak alınabilen aktif amortisör kontrolü daha gelişmiş bir şasiye sahip olacak ve daha iyi bir sürüş dinamiği sunacak.

Aracın 24 Kasım’da yapılacak olan tanıtımının ardından yeni nesil Panamera, 2024 yılında piyasaya sürülecek. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve bizleri sosyal medya hesaplarımız üzerinden de takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu