Yeni Volkswagen Tiguan tanıtıldı: İşte tüm özellikleri!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen, merakla beklenen 3. nesil Tiguan modelini yenilenen tasarımıyla ve güç üniteleriyle Avrupa pazarı için tanıttı.

Genel olarak aracın tasarımına baktığımızda tamamen elektrikli ID.4 ile benzer bir tasarıma sahip olduğunu görüyoruz. Ön tarafta ortadan ikiye birleşen far grubu ve yenilenen ızgara yer alıyor. Artık ızgaranın elektrikli modellerde olduğu gibi alt tarafa yerleştirildiğini görüyoruz. Tampon bölümünde aracın çeşitli güvenlik donanımlarının sensörleri yer alıyor.

Profile baktığımızda yükselen omuz çizgisi ve yeni jantlar aracın sportif ve şık gözükmesine yardımcı oluyor. Arka tarafta bir bütün halinde bulunan stop grubu ve sportif tampon tasarımı aracın heybetli gözükmesini sağlıyor. İç mekana geçtiğimizde ise bizleri yeni VW modellerindekine benzer bir tasarım karşılıyor. Oldukça büyük olan dijital gösterge paneli ve multimedya ekranı sayesinde araç oldukça teknolojik gözüküyor. Eklenen trim parçaları ve ambiyans aydınlatmaları da dikkat çekmeyi başarıyor.

Teknik tarafa gelirsek yeni Tiguan, şirketin MQB Evo platformu üzerine inşa edilecek. Güç ünitesi tarafına gelirsek ilk olarak bizlerin karşısına 2 adet şarj edilebilir ünite çıkıyor. Giriş seviyesi olan ünite 204 beygir güç, diğer ünite ise 272 beygir güç üretebiliyor. 19.7 kWh’lik bir bataryaya sahip olan üniteler tamamen elektrikli olarak 100 km’ye kadar menzil sunabiliyorlar. 11 kW AC, 50 kW DC hızlı şarjı destekleyen aracı kısa bir süre içerisinde şarj edebiliyorsunuz.

Mild hibrit tarafına geldiğimizde karşımıza 1.5 litrelik 4 silindirli 48 volt destekli ünite çıkıyor. Silindir kapatma özelliği sayesinde bazı durumlar sadece 2 silindir çalıştırılabiliyor. Turbo dizel tarafında ise 2.0 litrelik 4 silindirli 204 beygir güç ve 265 beygir güç üretebilen üniteler sunuluyor.

Bunlara ek olarak teknoloji tarafında bizlerin karşısına adaptif şase kontrol sistemi ve elektronik diferansiyel kilitleri çıkıyor. Ayrıca çeşitli güvenlik donanımları da araçta sunuluyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

Arda Korkmaz

Otomobillere büyük ilgi duyan Arda, Türkiye’nin önemli otomobil ve teknoloji yayınlarında editör olarak görev aldı. Halihazırda lise öğrencisi olan Arda, hayallerini gerçekleştirmek için çıktığı bu yolda yoluna NEBUNE ile devam ediyor.

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu