YouTube, Playables özelliğini test etmeye başladı!

Playables ile birlikte platform içerisinde oyun oynayabileceksiniz.

Sosyal medya platformu YouTube, son yaptığı paylaşımla birlikte uzun zamandır merakla beklenen ve uygulama içerisinde oyun oynamanızı sağlayan “Playables” özelliğini test etmeye başladığını duyurdu.

Şirket tarafından yapılan paylaşıma göre Playables ilk etapta sınırlı kullanıcılar için aktif olacak. Test edecek olan kullanıcıların YouTube ana sayfasında diğer bölümlere ek olarak Playables sekmesi de yer alacak. Platform, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“YouTube’da ‘Playables’ adlı yeni bir deneyimi test etmeye başlıyoruz. Playables, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda doğrudan YouTube’da oynatılabilen oyunlardır. Bu deneyin bir parçasıysanız, YouTube’da ana sayfa akışındaki diğer içeriklerin yanında görünecek Playables adlı bir bölüm göreceksiniz. Bunu başlangıçta sınırlı sayıda kullanıcıyla test ediyoruz. Oynanabilir içerik geçmişinizi ve kayıtlı oyun ilerleme durumunuzu YouTube Geçmişi’nde görüntüleyebilir ve kontrol edebilirsiniz.”

Şimdilik YouTube, özellik ile ilgili daha ayrıntılı bir açıklamada bulunmadı. Ancak şunu söyleyebiliriz ki Playables bölümünde ileri düzey oyunların yer almayacak. Onun yerine daha kolay bir şekilde oynayabileceğiniz ve az grafik gerektiren oyunlar Playables bölümünde karşınıza çıkacak. Şirket, bu yaptığı hamleyle birlikte kullanıcıların uygulamada daha fazla zaman geçirmesini hedefliyor. Zira son zamanlarda platform, yaptığı yeniliklerle birlikte pek çok farklı özelliği bünyesine ekliyor ve bu sayede diğer sosyal medya uygulamalarından da kullanıcı kazanmayı hedefliyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu