YouTube, yeni yapay zeka araçlarını duyurdu!

Sosyal medya platformu YouTube, Made On etkinliğiyle birlikte dikkat çeken yapay zeka araçlarını ve uygulamalarını tanıttı.

Şirket tarafından bugün gerçekleştirilen Made on YouTube etkinliği kapsamında yeni yapay zeka araçları gün yüzüne çıktı. Yapılan açıklamalara göre ilk olarak yıl sonunda Dream Screen adı verilen yeni bir özellik tanıtılacak. Bu özellik sayesinde içerik üreticileri Shorts videolarının arka planına yapay zeka tarafından oluşturulan videoları ve fotoğrafları ekleyebilecekler. Yapay zeka tarafından üretilecek içerikler yazılı komutlar sonucunda oluşturulacak ve gelecekte çok daha farklı özelleştirme seçenekleri de eklenecek.

Bir diğer özellik ise YouTube Studio tarafında karşımıza çıkıyor. Aktarılanlara göre yapay zeka içerik üreticilerine dikkat çekebilecek video fikirleri verecek. Buna ek olarak ilerleyen dönemlerde yapay zeka destekli müzik önerisi de sunulacak. Bu sayede videoları eklemeniz için size çeşitli öneriler sunulacak.

Son olarak karşımıza yapay zeka destekli dublaj özelliği çıkıyor. Google’nın alt şirketlerinden Area 120’den altyapısını alan sistem sayesinde içerik üreticileri videolarına pek çok farklı dilde dublajlar ekleyebilecek. Bu sayede videolar birçok farklı bölgede görüntülenebilecek. Hepsine ek olarak YouTube Create isimli yeni bir uygulama da karşımıza çıkacak. Şimdilik 8 farklı ülkede beta testi gerçekleştirilen uygulama sayesinde videolarınızı farklı efektler, geçişler ve filtrelerle birlikte kolay bir şekilde düzenleyebileceksiniz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu