Apple, iPhone 15 serisinin ısınma problemini çözecek!

Amerikan teknoloji devi Apple, yayınlayacağı yeni bir güncellemeyle birlikte iPhone 15 serisinin fazla ısınma problemini çözecek.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde yayınlanacak yeni bir iOS 17 güncellemesiyle birlikte fazla ısınma problemi ortadan kaldırılacak. Bu güncellemeyle birlikte cihazların performanslarında herhangi bir sıkıntı yaşanmayacak. Buna ek olarak marka, iPhone 15 Pro modellerinde yaşanan ısınma problemlerinin titanyum kasa sebebiyle olmadığını da belirtti.

Apple tarafından bildirilenlere göre iOS 17 kodlarında iPhone 15 serisinin fazla ısınmasına yol açacak bazı hatalar tespit edildi. Buna ek olarak şirket, ilk zamanlarda iOS’in arka planda pek çok farklı bilgiyi dizine eklemesi sebebiyle bu tarz sıkıntıların yaşanabileceğini de açıkladı. iOS 17 tarafındaki hataya ek olarak Asfalt 9, Instagram ve Uber gibi bazı uygulamaların güncellemelerinin de buna sebep olduğu söylendi. Şirket, geliştiricilerle konuşularak bunun çözüleceğini vurguladı. Apple, Instagram’ın bu sebeple 27’de Eylül’de bir güncelleme yayınladığını açıkladı.

9to5Mac tarafından aktarılanlara göre Apple, çeşitli raporlarla birlikte titanyum kasanın fazla ısınma problemlerine sebep olmadığını da paylaştı. Şirket, yeni tasarımın paslanmaz çelikten yapılmış önceki iPhone’lara göre daha iyi ısı dağılımı sağladığını belirtti. Büyük ihtimalle bunun sebepleri arasında şirketin geliştirdiği yeni alüminyum altyapı yer alıyor.

Peki, sizin iPhone 15 serisiyle ilgili düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu