Apple, Pegasus kod adlı yeni nesil arama motoru geliştiriyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, kendi uygulamalarında kullandığı Pegasus kod adlı yeni nesil bir arama motoru üzerinde çalışıyor.

Mark Gurman tarafından paylaşılan son Power On bültenine göre Apple’da eski bir Google müdürü ve şirketin yapay zeka şefi John Giannandrea, özel bir ekibin idaresi gerçekleştiriyor. Bu ekip, Apple tarafından günümüzde bazı uygulamalarda kullanılan Pegasus kod adlı özel bir arama moturu geliştiriyor. Şirket, ilerleyen dönemlerde Pegasus’u en büyük para kaynaklarından biri olan App Store’un içerisinde entegre etmeyi planlıyor.

Şirket, Pegasus ile birlikte internette yer alan verileri dizine ekleyerek Siri ve Spotlight’in daha iyi bir şekilde çalışmasını sağlayacak. Şimdilik marka, Google rakibi bir arama moturu kullanıma sunarak onu Safari’nin içerisinde yerleştirmeyi düşünmüyor. Çünkü Apple, her yıl bundan dolayı Google’dan 15 milyar dolarlık bir ödeme alıyor. Anlaşılan şirket, şimdilik milyar dolarlık bir gelir kaynağının kesilmesini istemiyor.

Genel olarak bakarsak şunu söylemeliyiz ki dünya üzerinde pek çok farklı Apple cihazı bulunuyor. İlerleyen dönemlerde Pegasus’un Google rakibi olarak piyasaya sürülmesinin ardından arama motoru kısa bir süre içerisinde yüksek bir popülariteye ulaşabilir. Belki de şirket, bu sayede Google’ı belli noktalarda geçebilir. Şimdilik markanın planlarını bilemediğimizden dolayı ayrıntılar için biraz daha beklememiz gerekiyor.

Peki, sizin Pegasus arama motoruyla ilgili düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu