Apple ve Google, İsrail ve Gazze için canlı trafik özelliğini kaldırdı!

Apple ve Google, harita uygulamalarında İsrail ve Gazze için canlı trafik özelliğini sunmayı durdurdu.

Bloomberg’e konuşan bir Google sözcüsü tarafından yapılan açıklamaya göre Haritalar ve Waze’deki İsrail ve Gazze için canlı trafik güncellemelerini devre dışı bırakıldı: “Daha önce çatışma durumlarında yaptığımız gibi ve bölgede gelişen duruma yanıt olarak, yerel toplulukların güvenliğini göz önünde bulundurarak canlı trafik koşullarını ve yoğunluk bilgilerini görme yeteneğini geçici olarak devre dışı bıraktık.”

İsrailli blog GeekTime, Apple’ın Haritalar uygulamasında da aynı özelliği kapattığı belirtildi. Bloomberg’in edindiği bilgilere göre Google, bu özelliği İsrail Savunma Güçleri’nin talebi üzerine gerçekleştirdi. Ayrıca Apple’ın da İsrail Savunma Güçleri’nin talebi sebebiyle özelliği devre dışı bıraktığı açıklandı.

Daha öncesinde bu tarz uygulamalar 2022 yılında da bizlerin karşısına çıkmıştı. Zira Google, 2022 yılının başlarında Rusya ve Ukrayna savaşı sırasında Ukrayna’daki canlı trafik özelliği devre dışı bıraktı. Şirket, o dönem yaptığı açıklamalarda sivil halkı korumak amacıyla bu hamlenin gerçekleştirildiğini belirtti. Google ve Apple şirketlerinin bu hamle dışında İsrail Savunma Güçleri’nin talebiyle başka herhangi bir özelliği devre dışı bırakıp bırakmadığına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. İlerleyen günlerde yapılacak yeni açıklamalarla birlikte bölge için farklı uygulamalara gidilebilir.

Daha öncesinde Tesla, savaşın ilk günlerinde İsrailli vatandaşlar için Supercharger istasyonlarını ücretsiz yaptığını duyurmuştu. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu