Apple’dan katlanabilir ekranlı iPad geliyor!

Amerikan teknoloji devi Apple, yoğun çalışmalar gerçekleştirdiği katlanabilir ekranlı iPad modelini yakın bir zamanda tanıtacak.

DigiTimes tarafından aktarılan son bilgilere göre teknoloji şirketi şimdiden katlanabilir ekranlı iPad modeli için tedarikçileriyle görüşmeler gerçekleştirmeye başladı. Hatta şirket, az adetli üretime de 2024’ün sonlarına doğru başlamayı planlıyor. Tayvanlı dergiye göre marka, 2024’ün sonlarında veya 2025’in başlarında yeni katlanabilir iPad’inin tanıtımını gerçekleştirecek.

Apple hali hazırda 4 yıldır katlanabilir cihazlar üzerinde çalışmalar sürdürüyor. Ancak anlaşılan o ki marka, ilk önce bir iPad tanıtmayı planlıyor. Şirketin ilk önce katlanabilir ekran teknolojisini iPad üzerinde denemesinin sebepleri arasında satışların daha az olması yatıyor. Zira iPhone modelinde yaşanabilecek olası bir hatada milyar dolarlık büyük bir zarar ortaya çıkacakken iPad tarafında bu durum daha az bir zarara neden olur.

Şimdilik marka cihazın tasarımını net olarak hazırlamadı. Şu anda şirketin içerisinde ekipler cihazın üretim maliyetini düşürmeye çalışıyor. Tasarımdaki çeşitli değişikliklerle maliyetlerde düşüşler yaşanacak. Apple en çok katlanabilir ekran kırışıklığı problemi üzerinde çalışıyor ve Samsung, LG gibi ekran üreticileriyle görüşerek kırışıklığı en aza indirmeyi planlıyor.

Cihazın tam olarak seri üretiminin 2025 yılında başlaması bekleniyor. Büyük ihtimalle katlanabilir ekranlı iPad modeli tanıtılacağı dönemde oldukça fazla ilgi çekecek ve tablet piyasasında büyük bir rekabete neden olacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu