BMW, Tesla’nın şarj standardını kabul etti!

Alman otomobil üreticisi BMW, Amerika’daki tamamen elektrikli araçlarında önümüzdeki dönemde Tesla’nın şarj standardını sunacak.

Şirket tarafından yapılan basın açıklamasına göre BMW, 2025 yılı itibariyle ABD’de ve Kanada’da satacağı elektrikli modellerinde Tesla’nın şarj standardı olarak bilinen NACS’i (Kuzey Amerika Şarj Standardı) sunacak. Bu sayede elektrikli bir BMW, MINI ve Rolls-Royce sahipleri artık Tesla’nın Supercharger ağından yararlanabilecekler. Bu sayede ülkenin pek çok noktasında kullanıcılar araçlarını hızlı bir şekilde şarj edebilecekler.

Şimdilik yapılan açıklamaya göre 2024 yılında bu alanda herhangi bir adım atılmayacak. Ancak 2025’in başları itibariyle araçlarda NACS standardı sunulacak. Bugüne kadar Tesla’dan önce Hyundai, Kia, Genesis, Jaguar, Land Rover, Honda, General Motors, Mercedes-Benz, Volvo ,Ford ve Rivian gibi üreticiler de NACS standardını benimseyeceklerini açıkladı. Özellikle kıtada Tesla Supercharger sayısının oldukça fazla olması sebebiyle pek çok otomobil üreticisi Tesla’nın standardına geçiş yaparak müşterilerine daha geniş bir şarj imkanı sunmayı hedefliyor. Ayrıca Supercharger istasyonlarında yüksek hızlarda şarj yapılabilmesi de sebepler arasında yer alıyor.

Şimdilik Avrupa tarafından herhangi bir değişiklik bulunmuyor. Şu anda şirketler sadece ABD ve Kanada için bu şarj standardını sunacaklarını açıkladı. İlerleyen dönemlerde tanıtılacak yeni elektrikli BMW modelleri de 2025’ten itibaren NACS standardıyla Amerika’daki müşterilerle buluşacak. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu