BYD Atto 3, Green NCAP’ten 5 yıldız aldı!

Çinli otomobil üreticisi BYD’nin tamamen elektrikli modeli Atto 3, Green NCAP testinden 5 yıldız almayı başardı.

BYD‘nin önümüzdeki günlerde Türkiye’de de piyasaya süreceği tamamen elektrikli Atto 3, Euro NCAP’in çevreci araçların testini gerçekleştiren birimi Green NCAP tarafından yapılan testlerden başarıyla geçerek 5 yıldız aldı. Green NCAP tarafından paylaşılanlara göre araç, -7°C’de gerçekleştirilen laboratuvar testlerinde 25.1 kWh/100 km’lik tüketimle oldukça iyi bir sonuç gösterdi. Atto 3, ısıtıcı sistemiyle başarılı bir iş çıkarttı.

Batarya kapasitesi testinde araç, 11 kW şarj ile şirket tarafından açıklanan 60 kWh değerine yakın bir şekilde 59.3 kWh’lik enerji depoladı. Soğuk testinde araç, 100 km’de 18.2 kWh’lik bir tüketim sunarken sıcak testinde 18.0 kWh’lik bir tüketim verisi sundu. Otoyol testinde ise model, 28.1 kWh’lik tüketimle 244 km menzil sunabildi. 19°C’de gerçekleştirilen sürüş testinde ise18 kWh’lik tüketimle birlikte 376 km’lik bir menzil sundu.

Test edilen model, Avrupa’da satılan 150 kW’lık motora, 60 kWh’lik bataryaya ve 1.750 kg ağırlığa sahip olan versiyondu. Genel olarak aracın verilerine baktığımızda testten oldukça başarılı bir şekilde geçtiğini söyleyebiliriz. Şu anda dünyanın pek çok farklı ülkesinde satılan Atto 3, ilerleyen günlerde ülkemizde de satışa sunulacak ve kullanıcılarla buluşacak.

Peki, sizin Atto 3’ün test sonuçlarıyla ilgili düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu