Chery, Avrupa pazarına 3 farklı markayla giriş yapacak!

Ülkemizde de faaliyet gösteren Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye’nin ardından Avrupa pazarına 3 farklı markayla birlikte giriş yapmayı planlıyor.

Şirket tarafından açıklananlara göre üretici, 2025 yılına kadar 3 farklı markayla pazarda yerini alacak. Eski kıtada Chery’nin Omoda, Jaecoo ve Exlantix markaları karşımıza çıkacak. İlk olarak şirket, bu yıl sonu itibariyle İspanya’da Omoda 5 ile yerini alacak. Ardından Çinli üretici 2024 yılının başlarında Birleşik Krallık’ta faaliyetlerine başlayacak ve Nisan ayında Almanya’da müşterilerle buluşacak. Şirket, bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda içten yanmalı, şarj edilebilir hibrit ve tamamen elektrikli modeller sunacak.

İngiltere’de Omoda 5, 3 farklı güç ünitesiyle sunulacak. Tamamen elektrikli versiyon, 200 beygir güç üretebilecek ve WLTP verilerine göre 450 km menzil sunabilecek. Araçta 64 kWh’lik bir batarya yer alacak. Chery, İspanya’da içten yanmalı versiyonu, Almanya’da ise içten yanmalı ve elektrikli versiyonları satacak. Çinli üretici Omoda ve Jaecoo’yu tüm Avrupa pazarında satışa sunacak.

Son olarak Chery, Avrupa pazarında 2025’ten önce Exlantix markasıyla da karşımıza çıkacak. Marka, E03 sedan ve E0Y SUV modellerini bu yılın başlarında tanıttı. Şirketin eski kıtada faaliyetlere başlamasıyla birlikte oldukça rekabetçi bir ortam karşımıza çıkacak. Buna ek olarak marka, Avrupa’da da bir üretim tesisi kurmayı düşünüyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu