Çin’de Apple için işler iyi gitmiyor: iPhone satışları yüzde 10 düştü!

Yeni bir araştırmaya göre iPhone satışları Çin’de geçtiğimiz yıla kıyasla büyük bir oranda düşüş gösterdi.

Yapılan paylaşımlara göre iPhone satışları 2023 yılının 3. çeyreğinde geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 düştü. Her ne kadar bu sene Çin akıllı telefon pazarı yüzde 3 oranında daralsa da iPhone satışlarında yaşanan düşüş bu rakamın oldukça üzerinde. Bu düşüşün sebepleri arasında pek çok şey yer alsa da biri de ABD tarafından çeşitli ambargolar uygulanan Huawei.

Counterpoint Research araştırmalarına göre bu sene Mi ve Honor markaları sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 3 oranında satışlarını artırırken Huawei büyük bir farkla yüzde 37 oranında satışlarını artırmayı başardı. Bunun sebebi olarak şirketin yeni tanıttığı amiral gemisi telefon modeli Mate 60 Pro’yu gösterebiliriz.

Huawei Mate 60 Pro, 5G kapasitesine sahip Çin yapımı bir işlemciyle karşımıza çıkıyor ve bu sayede şirket, ABD’nin ambargolarına bağlı kalmadan cihazını üretebiliyor. Marka, premium akıllı telefonlarında da artık 5G bağlantısını sunabiliyor. Ayrıca farklı kamera özellikleriyle birlikte Mate 60 Pro Çinli kullanıcıların iPhone 15 serisini tercih etmemesine sebep oluyor. Apple’ın son dönemlerde yaşadığı çeşitli tedarik zinciri sıkıntıları nedeniyle de satışlarda düşüşler yaşanıyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce ilerleyen dönemlerde Huawei’in satışlarını artırmasıyla iPhone satışları biraz daha düşüş gösterir mi? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu