Çinli Nio, Avrupa’da bayi ağı kurmayı planlıyor!

Elektrikli otomobil üreticisi Nio, Çinli elektrikli araçlara uygulanan bazı gümrük tarifelerine rağmen Avrupa’da bir bayi ağı kurmayı düşünüyor.

Automotive News Europe tarafından aktarılan son bilgilere göre Çinli otomobil üreticisi Avrupa’daki büyümesini hızlandırmak istiyor. İlk olarak şirket, 2021 yılında Norveç’e giriş yaptı ve ardından geçtiğimiz Ekim ayında Almanya, Hollanda, İsveç ve Danimarka’da da araçlarını satışa sundu. Marka, müşterilerin araçları direkt olarak mağazalardan ve online mağazadan almalarına izin verdi. Ayrıca en kısa 1 ay olmak üzere çeşitli kiralama avantajları da sundu.

Ancak marka, Dataforce verilerine göre geçtiğimiz 9 ay boyunca yüzde 84 artışla 1.619 adet satış gerçekleştirdi. İddialara göre bu satışlar markanın beklentileri karşılamadı ve şirket daha fazla satış yapabilmek adına yeni bir bayi ağı kurmaya karar verdi. Her ne kadar ilk başta Çinli üretici Tesla gibi doğrudan bir şekilde satış yapmayı planlasa da beklentilerin karşılanmaması sebebiyle bayilik sistemine geçiş yapmaya hazırlanıyor. Bu kararla birlikte NIO’nun, Türkiye’de de bayi ağıyla satılması gündeme gelebilir.

Şu anda şirket, LinkedIn üzerinden Fransa, İtalya, Macaristan, İsviçre ve Avusturya’da çeşitli işe alımlar gerçekleştiriyor. Nio’nun açıklamalarına göre bayilerle birlikte Avrupa’daki satış ve pazarlama metotlarında herhangi bir değişiklik yaşanmayacak.

Her ne kadar Nio, Avrupa tarafında bayi ağı kurarak büyümek istese de Avrupa Birliği bu konuyla ilgili çeşitli düzenlemeler yapmayı planlıyor. Zira Çinli araçların Avrupalı modellere kıyasla ucuz olması sebebiyle Birlik, kendi üreticilerini koruyacak çeşitli tarife değişikliklerini yapmayı hedefliyor. Her ne kadar AB’nin bu tarz bir hedefi olsa da her geçen gün Çinli otomobil sayısı giderek artış gösteriyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu