Elektrikli Fiat Panda, Çinlilerle rekabete hazırlanıyor!

İtalyan otomobil üreticisi Fiat, tamamen elektrikli Panda ile birlikte Çinli otomobil üreticilerinin Avrupa pazarındaki büyümesini engellemeyi planlıyor.

Fiat CEO’su Olivier Francois tarafından La Repubblica ile gerçekleştirilen röportaja göre şirket, 2019 yılında tanıttığı Centoventi konseptinin seri üretim versiyonu olarak tamamen elektrikli Panda’yı piyasaya sürecek. Araç, sunduğu çözümlerle birlikte Çinli otomobil üreticilerinin sattığı uygun fiyatlı modellerin önüne geçebilecek. Aktarılanlara göre yeni Panda’da “az ama öz” stratejisi uygulanacak. Bu sayede gereksiz tüm lüks öğeler aracın içerisinden çıkarılacak ve sadece zorunlu parçalar araçta yer alacak. Bu sayede aracın üretim maliyetleri büyük oranda düşecek ve uygun fiyatlı bir Fiat bizlerin karşısına çıkacak.

İtalyan basınına göre tanıtılacak olan elektrikli Fiat Panda, Stellantis grubunun bir diğer yeni tanıtılacak modeli olan Citroen E-C3 ile teknik kardeş olacak ve eCMP platformu üzerine inşa edilecek. Tamamen elektrikli Fransız model bu ay içerisinde tanıtılacak ve 25.000 €’dan az bir fiyat etiketine sahip olacak. Bu hedef doğrultusunda 2024 yılında Renault 5, ardından 2025’te ise VW ID.2 karşımıza çıkacak. Fiat Panda da bu modeller arasında yer alarak Çinli üreticilerin ürettiği uygun fiyatlı modellerin önüne geçmeye çalışacak.

Buna ek olarak 2011 yılında tanıtılan Fiat Panda’nın 3. neslinin içten yanmalı versiyonunun ise 2026 yılına kadar satılması planlanıyor. Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu