Elon Musk, X platformunu Avrupa’dan kaldırabilir!

Elon Musk, geçtiğimizde dönemde satın aldığı X platformunu dezenformasyon sorunun çözmek için Avrupa kıtasından kaldırmayı planlıyor.

Yapılan paylaşımlara göre Elon Musk, Avrupa Birliği’nin son dönemlerde dezenformasyon yasasıyla ilgili zorlamalar sebebiyle Avrupa kıtasında X uygulamasını marketlerden kaldırmayı düşünüyor. AB Komiseri Thierry Breton, bu hafta içerisinde Musk’a bir mektup göndererek şiddet içeren çeşitli içeriklerin yasa dışı olduğunu ve onların kaldırılması için uygulamanın hızlı adımlar atmadığını belirterek uyarıda bulundu.

Özellikle son dönemde yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki savaşla ilgili olarak paylaşılan çeşitli sahte görüntüler çok büyük bilgi kirliliğine sebep olabiliyor ve insanları yanıltabiliyor. Bu sebeple de Avrupa Birliği şirketin bu dezenformasyonu engellemesini istiyor. Ancak Business İnsider’a göre Musk, bu konuda adım atmak yerine platformu Avrupa’dan erişime kapatmayı düşünüyor.

Bunun sebepleri arasında Avrupa kıtasındaki kullanım oranları da yer alıyor. Zira kısa süre içerisinde uygulamanın indirmelerinde bölgede yüzde 30’lara varan düşüşler yaşandı ve günlük kullanım da yüzde 40’a oranında düşüş gösterdi. Daha öncesinde Elon Musk, uygulamanın en çok kullanılan ABD, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden erişilebilir olmasına dair bazı açıklamalarda bulunmuştu. Ayrıca satın almayla birlikte X, Avrupa’daki ofislerini kapatarak çalışanlarıyla da yollarını ayırdı. Bu sebeple şirketin Avrupa kıtasında herhangi bir bağlantısı bulunmuyor.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Sizce X, Avrupa’dan erişime kapatılır mı? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu